گئرمي نيوز فرق‌لي بير وئبلاگ يئني نسليميز اوچون *** گرمي نيوز وبلاگي متفاوت براي نسل جديد
آشنایی با روستای شوكورلو

آشنایی با روستای شوكورلو

یازار : گئرمي‌لي

+0 به یه ن
گرمی نیوز:

 در ادامه معرفی روستاهای شهرستان مغان (گرمی) روستای شوكورلو خدمت عزیزان معرفی می‌شود. به امید روزی كه اطلاعات لازم و كافی همه روستاهای شهرستان به صورت كامل در دسترس همگان قرار گیرد.

جغرافیای شوكورلو

روستای شوكورلو در شمال غربی كشور ایران، غرب دریای خزر، شمال شرقی آذربایجان، شمال استان اردبیل، شمال شرقیشهرستان گرمی مغان و دردهستان اجارود مركزی در 9كیلومتری شهرگرمی در حاشیه رودخانه تولون (تولون چای) در مسیر جاده ارتباطی گرمی-چای پارا و در دامنه كوه حاجی حسن‌ قرار دارد. شوكورلو نیز همانند اكثر روستاهای شهرستان گرمی شامل دو بخش شوكورلوی علیا و شوكورلوی سفلی می‌باشد. در شكرلوی علیا15خانوار ساكن هستند و جمعیت ثابت آن بر اساس آمار سال 90 در حدود 54 نفر می باشد.اما چون اكثر آنهایی كه به شهرها مهاجرت كرده اند همچنان زمین های خود را حفظ كرده اند در فصول كاشت و برداشت محصول جمعیت این روستا تا 150 نفر نیز افزایش می یابد.تقریبا تمامی اهالی شكرلوی سفلی به شهرها مهاجرت كرده اند و تنها یك نفر در این روستا ساكن است و از این حیث شاید بتوان گفت كم جمعیت ترین روستاهاست .در سال های اخیر نوعی مهاجرت معكوس به روستا آغاز شده است.
 

تاریخچه شوكورلو

شوكورلو از روستاهای تاریخی و مهم منطقه مغان محسوب می‌شود.قدمت روستای شوكورلو به دوران اشكانی و قرون اولیه اسلام برمی گردد. شوكورلو تپه‌های باستانی مهم آقامال تپه سی و مطلب تپه سی را در خود جای داده كه در فهرست آثار تاریخی ایران ثبت گردیده‌است.این تپه ها در حاشیه شرقی رودخانه قرار دارند و از دامنه های شرقی آنه عموما به عنوان گورستان استفاده می شده كه اجساد مردگان در داخل خمره هایی قرار گرفته و در دامنه ای كه رو به محل طلوع خورشید است دفن می شده كه موید آیین مهر پرستی در این منطقه می باشد.علاوه بر تپه های متعدد باستانی آثار بسیار دیگری در بخش هایی كه خانه های اهالی روی آن احداث شده، بدست آمده است كه موید قدمت تاریخی روستا می باشد. نام این روستا در دفاتر قدیمی ثبت اسنادقاسم كندی به ثبت رسیده است.آنچه مسلم است دوره جدید و تجدید حیات روستادر حدود 150 سال پیش با مهاجرت 5 برادر به نام های آبیش-قاسم-موسی-شوكور و شاه علی (فرزندان شاه گلدی كه خود از نوادگان مدد است)به این روستا آغاز شده كه این 5 برادر به همراه مادر خود پری ننه در آن جا ساكن شده اندو مالكان و بنیانگذاران اصلی روستا می باشندو از طرف خان نمین به آنها سندی اعطا شده كه اصل سند همچنان موجود است.بعدا عده ای نیز از روستاهای دور و نزدیك به آنجا مهاجرت كرده و ساكن شده اند كه به آنها غیر مالك هامپا گفته می شود كه روی زمین های مالكان اصلی كار می كردند .البته بعد از قانون اصلاحات اراضی زمین هایی كه روی آنها كار می كردند به آنها واگذار شد .نام های شكرلو و قاسم كندی از اسامی دو تن از این برادران گرفته شده است.
منبع ویكی پدیا
 
با تشكر از همكار گرامی آقای خانكیشی زاده

http://shokorlu.mihanblog.com/post/34



سون یازیلار

گئرمي نيوز فرق‌لي بير وئبلاگ يئني نسليميز اوچون *** گرمي نيوز وبلاگي متفاوت براي نسل جديد

گرمي نيوز، فرق‌لي باخيش