تیتر تحریف گونه فارس نیوز بر سخنان سخنگوی جامعه روحانیت درباره حقوق زبانی اقوام
یازار : گئرميلي
+0 به یه ناطلاع رسانی صحیح و بدون تحریف از مهمترین وظایف رسانه هاست. متاسفانه در كشور ما منافع حزبی باعث می شود كه رسانه ها به سخنان هیچ كسی رحم نكنند و با انتخاب تیترهای انحرافی حرف ها مصاحبه شونده را آنطور كه خود می خواهند ماهی گیری كنند تحریف می كنند و از كار خود هیچ ابایی ندارند. پرسیدن سوالاتی كه جواب مورد انتظار از آن استخراج شود و ادامه دادن سوالات جهت دار برای رسیدن به هدف و بعد از شكست در این مراحل انتخاب تیتر انحرافی تمام وقایعی است كه در مصاحبه فارس نیوز با سخنگوی جامعه روحانی اتفاق افتاده است. تاكیدات، بولد كردن قسمت هایی از متن، از گرمی نیوز است.
فارس: ورود به مسائل قوم و قبیلهای برای انتخابات را چطور ارزیابی می كنید؟
مصباحی مقدم: من نفس تشكیل معاونتی برای اقوام و اقلیتها را یك حركت انتخاباتی نمیدانم چراكه این معاونت به معنای بها دادن به اقوام و اقلیتها است كه باید هم به آنها بها داد، مهم این است كه بعداً در انتخابات ببینیم كه آیا از این ظرفیت جدیدی كه ایجاد كردند میخواهند به عنوان یك اهرم استفاده كنند یا خیر؛ اگر چنین اتفاقی افتاد ممكن است چنین تفسیر كنیم كه اصل تشكیل چنین معاونتی به منظور اهداف انتخاباتی بوده است و در غیر این صورت این تفسیر را به همراه نخواهد داشت كه ما بگوییم معاونت اقوام و اقلیتها را برای اهداف انتخاباتی شكل دادند.
فارس: یعنی در این زمینه تلاش میكنند؟
مصباحیمقدم: تلاش آنها اشكالی ندارد و نفس كار خوب است.
* تحریك مباحث قومیتی به ضرر كشور است/ خطر تبدیل ایران به ایالات متحده ایران
فارس: خب هدف برخیها كه به دنبال شعلهور كردن مطالبات قومیتی هستند چیست؟ حتی شنیده شده كه گفتهاند كتابهای درسی با لهجه و فرهنگ قومیتی صورت بگیرد این كار چه نتیجهای خواهد داشت در حالیكه كشور نیاز به اتحاد دارد.
مصباحیمقدم: اصل این مسئله كه ایران از اقوام متعدد و ادیان متعدد تشكیل شده است قابل انكار نیست گرچه تعبیر اقلیت نسبت به برخی موارد مثل برخی پیروان مذاهب را میتوان داشت اما برخی را مثل قوم ترك، لر و كرد نمیتوان به اقلیت تعبیر كرد اما تحریك مباحث قومیتی به ضرر كشور و در این تردیدی نیست چرا كه بالا بردن مطالبات آنها به ضرر كشور است و باید در انتخاب افراد شایستگیها را ملاك قرار داد.
قومیت رهبر انقلاب نیز ترك است، آیتالله موسوی اردبیلی و نخستوزیرمان ترك بودند در حالیكه مبنا این نبود كه چون ترك هستند این جایگاه را پیدا كردهاند بلكه به خاطر شایستگی بوده است. لذا نباید مبنا را تقسیم كار بین قومیتها قرار داد و باید مبنا بر اساس شایستگیها باشد و در غیر این صورت ایران واحد به ایالات متحده ایران تبدیل خواهد شد و این جای نگرانی دارد. البته خوشبختانه در طول 35 سال گذشته به خوبی قانون اساسی در دنبال كردن وحدت اقوام ایرانی مطرح شده است. نباید مانع شویم كه مردم یك قوم به زبان خود سخن بگویند اما نباید فرضمان این باشد كه اقوام در یك قومیت ادغام شوند بنابراین باید بپذیریم كه زبان و گویشهای مختلف داریم كه در جای خود دارای اعتبار است و قانون اساسی این اجازه را داده كه اقوام در حوزههای محلی خود بتوانند از آداب و فرهنگ خود البته با حفظ وحدت ملت ایران استفاده كنند.
فارس: نظر شما درباره تغییر دادن زبان كتابهای درسی به زبان و گویش محلی چیست؟
مصباحیمقدم: از ابتدای پیروزی انقلاب این مسئله مورد بحث بوده و در سطوح بالاتری رفته و برگشته و به تصمیم مشخصی در قضیه درج زبانهای دیگر در كتابهای درسی نرسیده است. تصور میكنم اگر بنا باشد چنین كاری انجام گیرد باید در نظام ما اجماع باشد و در این قضیه رهبر معظم انقلاب باید ورود و سیاستگذاری كرده و آن را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع دهند. لذا این مسئله باید با رعایت همه جوانب دنبال شود.
سون یازیلار